Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Oleyl Erucate

Erucynian oleilu

9-Octadecenyl 13-Docosenoate, 9-Octadecenyl Ester 13-Docosenoic Acid, Oleyl Ester Erucic Acid

Produkt reakcji alkilowanego alkoholu oleinowego (alkoholu tłuszczowego pochodzenia roślinnego lub zwierzęcego) z kwasem erukowym (kwasem tłuszczowym pozyskiwanym najczęściej z oleju rzepakowego). Substancja nierozpuszczalna w wodzie.

Emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry i włosów natłuszczający, wygładzający i zmiękczający film, który zapobiega odparowywaniu wilgoci i chroni przed czynnikami zewnętrznymi, takimi, jak wiatr, mróz czy klimatyzowane pomieszczenia. Składnik zwiększa lepkość kosmetyków, poprawia ich przyczepność do skory i włosów i ma właściwości nabłyszczające.

Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Emolient

Substancja kondycjonująca

Regulator lepkości

Substancja filmotwórcza

Substancja natłuszczająca

Substancja ochronna

Substancja wygładzająca

Substancja zmiękczająca

2
słabsze działanie silne działanie

W dużych stężeniach i często stosowany może nasilać problemy trądzikowe, powodować wypryski i zaskórniki.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.