Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Sodium Stearoyl Lactylate

Stearylomleczan sodu

Sodium 2-(Stearoyloxy) Propionate, Sodium 2-Stearoyl Lactate, Sodium Stearoyl Lactate, Sodium Stearyl-2-Lactylate, SSL

Sól sodowa alkoholu stearylowego i kwasu mlekowego. Substancja powierzchniowo czynna, może być częściowo pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego. Rozpuszcza się w etanolu lub gorących tłuszczach, a następnie w wodzie.

Składnik emulgujący zwłaszcza w kosmetykach myjących. Łagodzi potencjalne działanie drażniące detergentów anionowych, wspomaga oczyszczanie skóry i włosów, ma właściwości oczyszczające i lekko złuszczające, poprawia właściwości aplikacyjne i konsystencję kosmetyków.

Substancja półsyntetyczna, Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emulgator, emulsyfikator

Substancja kondycjonująca

Substancja konsystencjotwórcza

Stabilizator piany

Substancja keratolityczna

Substancja pianotwórcza

Substancja pomocnicza

Substancja powierzchniowo czynna

Substancja wygładzająca

Ścierniwo, substancja złuszczająca

1
słabsze działanie silne działanie
1
słabsze działanie silne działanie

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.