Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Panthenyl Ethyl Ether - właściwości i zastosowanie

Eter etylowy pantenolu

Pantothenyl Ethylether, PEE

Opis
Syntetyczna molekuła, eterowa pochodna pantenolu (Wit.B5). Substancja rozpuszczalna w wodzie.
Działanie w kosmetykach

Składnik kondycjonujący włosy. Zapobiega elektryzowaniu, ułatwia rozczesywanie, wygładza, zmiękcza i delikatnie nawilża, ma korzystne działanie także na skórę. Wykazuje działanie łagodzące, regenerujące i przeciwzapalne. Pomaga w przypadku poparzeń i szorstkiej skóry.

Typ składnika

Substancja syntetyczna

Funkcja w kosmetyku

Substancja kondycjonująca

Substancja antystatyczna

Substancja nawilżająca

Substancja wygładzająca

Substancja zmiękczająca

Alergenne
1
słabsze działanie silne działanie
Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.