Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Glyceryl Polymethacrylate

Polimetakrylan glicerolu

Polyglycerylmethacrylate

Substancja powstała z gliceryny i polimerów kwasu metakrylowego. Lubrykant. Rozpuszczalna w wodzie. Stężenie w kosmetykach: Do 35%.

Składnik błonotwórczy oraz kontrolujący lepkość formuł kosmetycznych, dający poślizg podczas aplikacji i utrwalający formuły. Ma silne działanie wiążące wilgoć i nawilżające, stosowany głównie w produktach pielęgnacyjnych o żelowej konsystencji, np w żelach nawilżających, serum, koncentratach. Działa napinająco, liftingująco, poprawia jędrność skóry, ma właściwości elastyny, dodatkowo lekko chłodzi.

Substancja półsyntetyczna, Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Regulator lepkości

Stabilizator formuły

Substancja filmotwórcza

Substancja nawilżająca

Substancja przeciwzmarszczkowa

Substancja żelująca

Utrwalacz

1
słabsze działanie silne działanie

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.