Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Citrulline

Cytrulina

D-Ureidonorvaline, L-Citrulline

Organiczny związek chemiczny z grupy α-aminokwasów, pochodna ornityny, biorący udział w rozkładzie amoniaku wytwarzanego podczas przemiany białkowej w organizmie. Po raz pierwszy cytrulinę wyizolowano z arbuza, obecnie pozyskuje się ją również np. z laktoalbuminy czy kazeinianu wapnia. Jest to białe, krystaliczne ciało stałe rozpuszczalne w wodzie.

Według wstępnych badań, cytrulina stymuluje tlenowe wytwarzanie energii przez mięśnie podczas wysiłku. Sprzyja walce z tkanką tłuszczową i cellulitem, dlatego stosowana jest w produktach wyszczuplających do ciała, pobudzających i energetyzujących. Stymuluje produkcję kolagenu w skórze, ujędrnia i uelastycznia, poprawia nawilżenie i przyspiesza regenerację skóry, dodawana do kosmetyków typu anti-age, jest także składnikiem suplementów diety wzmacniających mięśnie.

Substancja syntetyczna, Substancja pochodzenia zwierzęcego, Substancja roślinna, Substancja różnego pochodzenia

Przeciwutleniacz, antyoksydant

Reduktor, reduktor tkanki tłuszczowej

Substancja aktywna

Substancja kojąca, łagodząca, substancja wzmacniająca naczynia krwionośne

Substancja nawilżająca

Substancja odżywcza

Substancja przeciwzmarszczkowa

Substancja wygładzająca

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.