Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Lauroyl Lysine

Lauryno Lizyna

L-LYSINE, N6-(1-OXODODECYL) -, LAUROYL LYSINE, N-E-LAUROYL-L-LYSINE, N6-(1-OXODODECYL)-L-LYSINE, N6-LAUROYL-L-LYSINE

Połączenie naturalnego kokosowego kwasu tłuszczowego (oleju kokosowego) i kwasu aminowego (oleju roślinnego).

Substancja, która powoduje, że skóra, włosy oraz usta uzyskują gładkie i miękkie wykończenie. Może zatykać pory i powodować zaskórniki (działanie komedogenne). To także składnik konsystencjotwórczy, ułatwia aplikację kosmetyku, np. bronzera, podkładu, pudru. Dodawany do kosmetyków wodoodpornych, ponieważ częściwo hamuje pocenie, dzięki temu produkt jest trwalszy na skórze. Stosowany głównie w kosmetykach kolorowych - cieniach do powiek, podkładach,

Substancja pochodzenia naturalnego, Substancja półsyntetyczna

Substancja kondycjonująca

Substancja konsystencjotwórcza

Regulator lepkości

Stabilizator formuły

4
słabsze działanie silne działanie

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.