Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Prunus Amygdalus Dulcis Extract

Wyciąg z owoców słodkiego migdałowca

PRUNUS DULCIS (SWEET ALMOND) EXTRACT, PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) EXTRACT, PRUNUS DULCIS (SWEET ALMOND) FRUIT EXTRACT

Ekstrakt Prunus Amygdalus Dulcis jest wyciągiem z owoców słodkiego migdałowca, Prunus amygdalus dulcis, Rosaceae. Olej migdałowy otrzymywany jest z nasion owoców drzewa migdałowego. Olej ze słodkich migdałów ma bursztynowy kolor oraz lekki charakterystyczny zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Olej ze słodkich migdałów zawiera kwas oleinowy, linolowy oraz witaminy: A, B1, B2, B6, D i E.

Łatwo się zmydla. Wykorzystany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę. Znajduje zastosowanie jako olej bazowy w kosmetykach. Posiada zdolność nawilżania i wygładzania skóry. Olej migdałowy stosowany jest w leczeniu egzemy, łuszczycy oraz do skóry suchej, swędzącej i podrażnionej. Jest emolientem.

Substancja pochodzenia naturalnego, Substancja roślinna

Emolient

Substancja kondycjonująca

Substancja natłuszczająca

Substancja nawilżająca

Substancja ochronna

Substancja odżywcza

Ścierniwo, substancja złuszczająca

Brak ostrzeżeń

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.