Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look
Składnik:

Potassium Olivate

Oliwian potasu

Olive Oil Potassium Salts Fatty Acids

Sól potasowa kwasów oliwnych. Składnik powstały w wyniku zmydlania wodorotlenkiem potasu kwasów tłuszczowych pochodzących z oliwy z oliwek. Zasadowa substancja powierzchniowo czynna, rozpuszczalna w wodzie.

Składnik pianotwórczy, gruntownie oczyszczający i odtłuszczający powierzchnie. Ma także właściwości emulgujące i zagęszczające. Najczęściej wykorzystywany jest w produkcji mydeł, mydeł w płynie i każdego rodzaju kosmetyków myjących, żeli, płynów, mleczek i emulsji oczyszczających.

Substancja pochodzenia naturalnego, Substancja roślinna

Substancja myjąca, detergent, surfaktant, tensyd

Emulgator, emulsyfikator

Substancja pianotwórcza

Substancja powierzchniowo czynna

Zagęstnik

1
słabsze działanie silne działanie

Substancja drażniąca dla oczu. Często stosowana może przesuszać skórę wrażliwą i włosy.

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.