Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Succinic Acid - właściwości i zastosowanie

Kwas bursztynowy

1,2-ETHANEDICARBOXYLIC ACID, BUTANEDIOIC ACID, AMBER ACID; ASUCCIN; BERNSTEINSAURE (GERMAN), WORMWOOD

Opis
Kwas dikarboksylowy. Dość powszechnie występuje w przyrodzie, jest obecny w większości owoców i warzyw.
Działanie w kosmetykach

Kremy z dodatkiem kwasu bursztynowego wygładzają zmarszczki i regenerują skórę. Kwas bursztynowy jest potężnym biostymulatorem, który pobudza metabolizm skóry, rozjaśnia ją. Przeciwdziała także starzeniu się skóry, gdyż zwalcza wolne rodniki. Substancja stosowana w kosmetykach do utrzymywania stałego odczynu pH produktu.

Typ składnika

Substancja pochodzenia naturalnego, Substancja roślinna

Funkcja w kosmetyku

Przeciwutleniacz, antyoksydant

Regulator pH

Substancja aktywna

Substancja buforująca

Substancja odżywcza

Substancja przeciwzmarszczkowa

Substancja wygładzająca

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Nie wiadomo

Tak

Nie

Produkty z tym składnikiem

Nie posiadamy podobnych produktów dla danej katergorii.