Nalewka jeżynowa

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-01-14
  • Nalewka jeżynowa

Składniki:

  • cukier [1 kg]
  • spirytus [0.25 l]
  • jeżyny [2 kg]
  • wódka czysta [0.5 l]

Przygotowanie:

Wpakuj jeżyny do słoja i zasyp cukrem, postaw w ciepłe miejsce na co najmniej 2 tygodnie (cukier musi się rozpuścić). Puszczą sok i przefermentują. Potem odlej sok (przefiltruj) do słoja i dodaj wódkę i spirytus. Odstawić na ok 1 miesiąc, żeby się przegryzło. Po tym czasie zlać do butelek i przechowywać w ciemnym miejscu.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Sałatka z arbuza - Joanna Bielak

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 4
    Szarlotka pod bezową pierzynką
  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami
  • Mniam: 2
    Szybkie francuskie ciasteczka z budyniem i musem brzoskwiniowym
  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą