Składniki:
- ziemniaki [6 szt.] (średniej wielkości)
- por [1 szt.]
- jajka [2 szt.] (ugotowane na twardo)
- ogórek kiszony [1 szt.]
- majonez (wg uznania)
- śmietana [2 łyżki]
- natka pietruszki [2 łyżki] (posiekana)
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Ziemniaki umyś i ugotować w łupinach w osolonej wodzie. Obrać, ostudzić i pokroić w dużą kostkę.
Por dokładnie umyć i pokroić w plasterki.
Jajka i ogórek pokroić w kostkę.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki, dodając majonez zmieszany ze śmietaną oraz sól i pieprz.
Przed podaniem przełożyć do salaterki i posypać natką pietruszki.
Smacznego :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka Caprese w miseczkach z ciasta francuskiego
Komentarze