Składniki:
- filet z kurczaka (w zalezności od potrzeb)
- pieczarki [5 szt.] (średnich na 1 filet)
- cebula (1 duża na 3-4 filety)
- majonez (duża łyżka na 1 filet)
- ser żółty (tyle, ile kto lubi)
- pieprz
- sól
- przyprawa warzywna
Przygotowanie:
Pieczarki trzemy na tarce (na grubych oczkach) i smażymy na oleju z pieprzem, solą i cebulą.
Filety z kurczaka lekko tłuczemy, posypujemy lekko Vegetą i układamy na foli aluminiowej na blasze. Na to wykładamy usmażone pieczarki, łyżkę majonezu i posypujemy startym, żółtym serem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez jakieś 20 - 25 minut.
Smaczne, szybkie i przyjemne!!:-)
Polecany film:
Elżbieta Żołek - Sałatka gyros
Komentarze