Babka śmietanowa
Składniki:
- jajka [4 szt.]
- cukier [1 szklanka]
- cukier waniliowy [1 op.]
- śmietana [1 szklanka]
- mąka [2 szklanki]
- proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
Ubić razem jajka, cukier, cukier waniliowy, dodać śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Masę przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec ok. 60 minut.
Smacznego!!!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami
Komentarze
Przepis wypróbuję .
mam pytanie chodzi o zwykła kwaśną śmietanę czy śmietane kremówkę?
czy od razu z cukrem ucieramy cale jajka, czy tylko zołtka i cukier a potem dodajemy pianę z białek?