Pasta Primavera - wariacja II
Składniki:
- makaron penne [250 g]
- pomidory [1 op.] (bez skórki - w puszce)
- bazylia [1 pęczek] (świeża tylko!)
- ser camembert [1 kostka] (może byc brie)
- oliwa z oliwek [3 łyżki]
- czosnek [1 ząbek] (sprasowany)
Przygotowanie:
Przepis przywieziony z wakacji. Jak większosc wariacji na temat makaronu.
Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie. W tym czasie w misce mieszamy: pomidowy z puszki bez skorki - jeśli mamy w kawałkach ok, jeśli w całości dzielimy je widelcem - dodajemy bazylię porwaną i wymieszaną z oliwą, czosnek (niekoniecznie - Ci którzy za czosnkiem nie przepadają mogą spokojnie zrezygnowac, w daniu nie jest on niezbędny), i pokrojony w kostke ser brie lub camembert. Nie gotujemy - nie podgrzewamy! Czekamy na makaron, który po odcedzeniu dodajemy do miski i całośc mieszamy zusammen do kupy :)
Niezwykle szybkie, bardzo pożywne danie. Wygląda apetycznie i smakuje doskonale. Dla miłosników makaronu!!!! Podawac z winem oczywiście - ja lubię z czerwonym :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sernik krakowski
Komentarze