Makaron z sosem szpinakowym i fetą.
Składniki:
- makaron penne
- szpinak
- ser feta
- śmietana
- czosnek
- sól
- pieprz
- przyprawa warzywna
Przygotowanie:
Najlepiej użyć szpinaku liściastego, śmietany 12% z kartonika i przyprawy typu kucharek, ziarenka smaku itp.
Szpinak rozmrażamy na patelni. Gdy woda odparuje, dodajemy wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i przyprawy. Następnie dolewamy śmietanę i czekamy, aż wszystko się zagotuje. Przed podaniem dodajemy fetę pokrojoną w kostkę, podgrzewamy przez chwilę i nakładamy na ugotowany makaron.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: ciasto jogurtowe z brzoskwiniami i twarożkiem
Komentarze
co prawda fety to jakoś niebardzo.... ale do odważnych świat należy
aha a co do czosnku - to ja zawsze daję min 4 ząbki :P
gwiazdki za
+ grę w zielone
+ pomysł na jutrzejszy obiad
+ samodzielnie wykonane zdjęcie
ps. mam podobne talerze :P
Z fetą jeszcze się nie spotkałam - ciekawa wariacja. Chętnie spróbuję.
Smaczne i zdrowe. Żeby jeszcze nie ten żelazowy efekt potem na zębach...
No i kalorii ciut mniej