tzatziki
Składniki:
- ogórek zielony [1 szt.]
- czosnek [2 ząbki]
- sól
- cukier
- jogurt naturalny [2 op.]
- pieprz czarny
- cytryna
Przygotowanie:
obieramy ogórka, kroimy go w podłuzne "łódeczki i wykrajamy srodek z pestkami.
Na dużych oczkach scieramy na tarce do miseczki.Osobiscie przed włozeniem do miski, wkładam startego ogórka do sitka zeby jak najwiecej wody "uciekło"
Dodajemy 2 opakowania jogurtu naturalnego lub greckiego-ja używam naturalny Zott i jest idealnie kremowy i odpowiednio gęsty.Dodajemy przeciśniete przez praskę ząbki czosnku, pieprz, sól , cukier oraz cytrynę do smaku.Wszystko mieszamy.Podajemy z czym tylko podpowie nam nasza wyobraźnia:)Frytki, Ziemniaczki , zapiekanki , pizza,Kluski , makaron, ryż, chlebek ,kebaby, hamburgery..mogłabym wymieniac i wymieniać;) Smacznego!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: paprykowy dip do grilla
Komentarze