ślimaczki francuskie w wersji słodkiej
autor: Patucha,
kategoria: ciasteczka , dodano:
2010-02-22
Składniki:
- ciasto francuskie [1 op.]
- dżem (ja preferuję śliwkowy)
Przygotowanie:
Ciasto francuskie wyjąć z folii - posmarować cienko dżemem lub powidłami, zwinąć ciasto w rulon - delikatnie - tak, by dżem nie wypłynął. Tak przygotowane ciasto pociąć na plasterki - ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku z termoobiegiem w 200 stopniach ok. 15-20 minut :)
SZYBKO - TANIO - A PRZEDE WSZYSTKIM SMACZNIE !!!
Polecany film:
Ciasteczka czekoladowe z polewÄ…
Komentarze
a w słodkim szczególnie
mrożone ciasto francuskie warto mieć zawsze w zamrażarce
Pycha. Szybkie i smaczne.
tylko zastanawiam się, czy dżem przy pieczeniu nie wypłynie.
ciasto przed pieczeniem polecałabym posmarować jajkiem. Dzięki temu będą miały piękny złoty kolorek!
Ogólnie fajna sprawa, szybko można coś gościom podać, a posmarować można właściwie wszystkim
Następnym razem nie będę zrumieniała na złoto będąc w łazience, bo jak drugi raz spalę takie cudo to się zapadnę pod ziemię!
ciasteczka robi się szybko i są smaczne, dzięki za przypomnienie tego przepisu
Smacznie, tanio i bez większego nakładu pracy