Kotlety mielone
Składniki:
- mielona wieprzowina [50 dag]
- cebula [2 szt.]
- jajka [1 szt.]
- kajzerka [1 szt.] (czerstwa)
- bułka tarta [2 łyżki]
- przyprawa do mięsa mielonego [1 łyżeczka]
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
- tłuszcz (do smażenia)
Przygotowanie:
Cebule obrać, drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu (łyżka). Kajzerkę przez kilka minut moczyć w wodzie, potem odcisnąć i dodać do mięsa wraz z jajkiem, cebulą, przyprawą do mielonego, solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrobić i uformować z niej owalne kotlety, oprószyć je bułką tartą i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami piure i warzywami.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: farsz do świątecznych pierogów
Komentarze
A jak jeszcze dobrze doprawione, to już w ogóle pycha.