Pasta kanapkowa z makreli
autor: Ostrowczanka,
kategoria: pasty , dodano:
2010-02-27
Składniki:
- makrela [1 szt.] (wędzona - może być również inna ryba wędzona)
- jajka [3 szt.] (na twardo)
- cebula [1 główka] (drobniutko posiekana)
- musztarda [5 łyżek] (najlepiej Sarepska)
- sól [1 szczypta]
- pieprz czarny [1 szczypta]
Przygotowanie:
Wybrać ości z ryby (jak najdokładniej!). Mięso podzielić na drobne kawałki. Jajka posiekać w kostkę. Dodać usiekaną cebulkę, musztardę. Doprawić do smaku.
Wmieszać i albo rozgnieść widelcem na papkę, albo zmiksować blenderem.
Przy mieszaniu można jeszcze łatwo odnaleźć pozostale ości - warto je wtedy wybrać!
Pyszne na razowym chlebku i kawałeczkiem ogórka konserwowego.
Polecany film:
Poznaj najnowszą szczoteczkę soniczną Philips Sonicare ProtectiveClea!
Komentarze
Zawsze dodaje majonez, z musztardą jeszcze nie probowałam- brzmi interesująco i na pewno wypróbuję
Robię tak samo, zamiast cebuli daję szczypior lub natkę pietruszki - obie wersje pyszne. jest trochę dłubania z rybą, ale warto