makaron ze szpinakiem
autor: Eowina1818,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2010-03-02
Składniki:
- szpinak [1 ] (mrozony)
- makaron [0.5 op.] (polecam pene!)
- śmietana [2 łyżki] (12%)
- czosnek [4 ząbki]
- cebula biała [1 ]
- masło [2 łyżki] (do smażenia)
- sól
Przygotowanie:
Gotujemy makaron, najsmaczniejszy z pene, ale niestety wtedy nie miałam więc dałam taki ;)
Rozpuszczamy na patelni masło. Szpinak dodajemy do masła i nakrywamy pokrywką, aby się rozmroził na małym ogniu. Kroimy czosnek i cebulkę.
Jak szpinak będzie już całkiem rozmrożony, dodajemy cebulkę, czosnek i przyprawy.
Dodajemy śmietanę, mieszając energicznie aby się nie zważyła. Dodajemy makaron i gotowe!
Łatwe, szybkę i bardzo smaczne!
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: frytki z dyni
Komentarze