Krówka
Składniki:
- mąka pszenna [0.5 kg]
- margaryna [0.5 kg]
- proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
- cukier [0.75 szklanki]
- żółtko z jajka [4 szt.]
- mleko skondensowane [1 szt.] (w puszce)
- cukier [0.5 szklanki]
- migdały [1 op.] (płatki)
- śmietana kremówka [0.5 l] (30%)
- fix do śmietany [1 op.]
Przygotowanie:
Składniki od nr 1 do 5 rozmieszać i upiec dwa placki lub jeden i przekroić go na pół. Piec w blasze o wymiarach 25x30.
Ze składników nr 7-9 przygotować masę
Mleko skondensowane gotować przez 2,5 godz - tak powstaje polewa
Placek posmarować masą, przełożyć plackiem i polać po wierzchu polewą. Na tak powstałe ciasto posypać płatki migdałowe i Krówka gotowa
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z makaronem
Komentarze