FIKOŁKI
autor: pavett,
kategoria: dania z ryżu , dodano:
2010-03-10
Składniki:
- ryż [2 szt.] (saszetki)
- parówki [0.5 kg]
- papryka czerwona [1 szt.]
- cebula biała [2 szt.] (spore)
- zioła prowansalskie [1 łyżka]
- koncentrat pomidorowy [1 op.] (polecam z pudliszek z dodatkiem ziół)
- kostka rosołowa [1 szt.]
- woda [1 szklanka]
Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko.
Cebulę i papryke pokroić w kostkę podsmażyć do miękkości na tłuszczu zalać wodą dodać kostkę rosołową.
Parówki przekroić na pół, a potem każdą część z obu stron nadciąć tak na krzyż ( nie przecinając całkiem).
Pokrojone serdelki wrzucić na patelnie do warzyw i smażyć pod przykryciem ok 5 min( dopóki sie nie powykręcają).
Dodać koncentrat pomidorowy i zioła delikatnie wymieszać całość.
Podawać z ryżem.
Polecany film:
Śniadanie na wynos 02 nasiona chia
Komentarze