Szybkie zapiekanki z pieczarkami
autor: lily92920,
kategoria: zapiekanki , dodano:
2010-03-27
Składniki:
- pieczarki [10 szt.] (pieczarki mogą sie )
- ser żółty [15 dag]
- masło
- sól [1 szczypta]
- pieprz [2 szczypty]
- keczup
- bagietka [1 szt.] (lub 2 sztuki sztangiel)
Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnie dajemy posiekane w cieniutkie paseczki pieczarki, przyprawiamy je solą i pieprzem i dusimy je lekko aż zrobia sie miekkie mieszajac co jakiś czas. Sztangle przkrajamy na pól i smarujemy odrobiną masła/ margarany. Usmażone pieczarki dokładnie układamy na sztanglach. Trzemy na tarce ser żółty i osypujemy sztangle z pieczarkami. Całość wkładamy do mikrofalówki na 30 sek. lub rozgrzanego piekarnika na około minute. Wyciągamy zapiekanki i ozdabiamy keczupem.
Polecany film:
Akademia Smaku Boscha - śniadanie
Komentarze