Pomarańczowa granita z Campari
autor: MagdalennaB,
kategoria: drinki , dodano:
2010-03-28
Składniki:
- sok pomarańczowy [3 szklanki] (najlepiej świeżo wyciśnięty i przecedzony)
- cukier [0.5 szklanki]
- bitter włoski [0.5 szklanki] (Campari)
- nektarynka [3 szt.] (pokrojone w cienki cząstki ew. brzoskwinie lub fileciki z pomarańczy)
Przygotowanie:
Wymieszaj sok pomarańczowy, campari i 1/2 szklanki cukru. Gdy cukier się rozpuści, wlej mieszaninę do miski i zamrażaj 4-6 godzin, mieszając co 30 minut. Szklaneczki do martini wstaw na godzinę do zamrażalnika., a potem napełnij je granitą, udekoruj cząstkami nektarynek. Podawaj od razu
Polecany film:
Sos żurawinowy
Komentarze