Domowy ajerkoniak

autor: , kategoria: drinki , dodano: 2010-04-05
  • Domowy ajerkoniak

Składniki:

  • żółtko z jajka [6 szt.]
  • mleko skondensowane [1 op.] (niesłodzone)
  • cukier waniliowy [1 op.]
  • cukier puder [0.5 szklanki]
  • spirytus [0.5 l]

Przygotowanie:

Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodajemy mleko i spirytus. Ajerkoniak wychodzi dość gęsty.
Jeśli wolimy słabszy ajerkoniak robimy go z wódki lub dodajemy więcej mleka.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 1

Polecany film:

Kulinarne ciekawostki 02 - orzechy włoskie

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 20
    Murzynek prościutki i pyszny.
  • Mniam: 3
    Makaron z kurczakiem i szpinakiem
  • Mniam: 4
    Szarlotka pod bezową pierzynką
  • Mniam: 1
    Zupa krem z zielonych szparagów z pistacjami