Pinacolada hot syrop
Składniki:
- truskawki
- kakao (naturalne gorzkie)
- miód (wielokwiatowy)
- lody waniliowe (lub inne)
- mięta (listki)
Przygotowanie:
Dodatkowo: pinacolada
Truskawki i wstawic do piekarnika na ok 20 min w programie termoobiegu w (130 stC) ;
W tym czasie w rozgrzanym rondelku wrzucić miód wielokwiatowy (dwie czubate łyzki) do niego wlać (ok 5 dużych łyżek ) PINACOLADY . Gotować chwilkę razem do momentu rozpuszczenia miodu.
Syrop powinien być leisty gęsty lecz nie za rzadki.
W tym czasie przygotować kulki lodu w szybszym tempie tak by nie wystygły truskawki z syropem .
Gorące gotowe truskawki z gorącym syropem polać naokoło kulki lodu tak by nie rozpuscić jej Kulka powinna pływać po syropie.
Posypać cały talerz gorzkim kakao i Użyc listka mięty jako ozdoby.
Życzę smacznego pinacoladowego sssłodkiego deseru :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pączki z konfiturą
Komentarze