GOFRY

autor: , kategoria: inne desery , dodano: 2010-04-12
  • GOFRY

Składniki:

  • sól [1 szczypta]
  • jajka [2 szt.]
  • mleko [250 ml]
  • masło [100 g]
  • mąka [300 g]

Przygotowanie:

Do miski wsypać mąkę, zrobić dołek na żółtka. Dodać ciepłe mleko i wymieszać. Wlać roztopione, ale ostudzone masło. Biało ubić osobno i delikatnie wymieszać z resztą.
Powinno być gęstsze niż na naleśniki. Gofrownicę każdorazowo smarować olejem.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 10 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 6

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: pączki z ziemniakami

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka