Skrzydełka w chrupiącej panierce

autor: , kategoria: z drobiu, kuchnia amerykańska , dodano: 2010-04-25
  • Skrzydełka w chrupiącej panierce

Składniki:

  • skrzydełka kurczaka [20 szt.]
  • mąka krupczatka [3 szklanki]
  • mąka ziemniaczana [3 szklanki]
  • olej rzepakowy [4 szklanki]
  • przyprawa w płynie do zup [1 op.]

Przygotowanie:

Skrzydełka moczymy w przyprawie do zup ok. 2 godz.
Obtaczamy w mąkach wymieszanych.
Smażymy na głębokim oleju.

SMACZNEGO!

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 150 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 5

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kurczakiem i ananasem

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Tartaletki ze śledziem z kremową nutą
  • Mniam: 1
    Wielkanocny Mazurek
  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje: