Hot dogi
Składniki:
- bułka hot-dog [4 szt.] (na hot dogi)
- parówki [4 szt.]
- szynka gotowana [4 plastry]
- pomidory [1 szt.]
- surówka z kiszonej kapusty (wg uznania)
- keczup [4 łyżki]
- majonez [4 łyżki]
- sól
Przygotowanie:
Z parówek zdjąć osłonki, naciąć wzdłuż na pół. W nacięcia włożyć po szczypcie startego sera. Parówki owinąć plasterkami szynki. Bułeczki naciąć wzdłuż, włożyć parówki i zapiekać kilka minut w piekarniku. Podawać polanę keczupem i majonezem z surówką z kapusty lub pomidorów.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z makaronem
Komentarze
I brakuje mi musztardy.
o hot dogach z kapustą kiszoną słyszałam, ciekawe połączenie,
ale musztarda musi być, obowiązkowo!
plasterek szynki dopełni tylko smak parówki sałatka z kapusty obowiązkowa[ale ni ekiszonej tylko taka zwykła] do hot-doga[nienawidzę takich sama bułka z parówą] ketchup i majonez też świetne połączenie.nie wyobrażam sobie dodać do tego musztardy.i chyba wyrzuciłbym pomidora. więc jak dla mnie to plus