Babeczka czekoladowa
autor: vegemaria,
kategoria: babeczki i muffiny , dodano:
2010-06-09
Składniki:
- masło [125 g]
- czekolada gorzka [100 g]
- dżem [300 g]
- cukier [100 g]
- sól
- jajka [2 szt.]
- mąka [150 g]
- proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]
- soda oczyszczona [0.5 łyżeczki]
Przygotowanie:
Babeczki z przepisu Nigelli Lawson (12 sztuk)
Masło rozpuścić, dodać czekoladę, roztopić. Przelać do miski, dodać dżem, cukier, szczyptę soli i roztrzepane jajka, wymieszać. Dodać mąkę połączoną z proszkiem i sodą i ponownie wymieszać.
Napełniać papilotki ciastem do 3/4 wysokości, piec ok. 20 minut w temp. 180ºC.
Smacznego!:)
A laptopa ulepiłam z masy marcepanowej:)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: mufiny na słono
Komentarze
tutaj jest zdjęcie w całości http://picasaweb.google.pl/lh/photo/S-JxSnvkCFb5egDWiFT1STogGPd Vjbast6h7S_8Hw9E?feat=dir ectlink
że też tego nie zauważyłam:O
Ja dodaję zawsze dżem wiśniowy; może być też inny, bo smak dżemu nie jest mocno wyczuwalny
Użyłam dżemu wiśniowego.
Do cholery nie dodawajcie gwiazdek do swoich komentarzy tylko za ładne zdjęcie albo ,,pyszny wygląd".
Kurcze gwiazdkujcie jak już dany przepis wyprubujecie a nie wprowadzajcie innych w błąd!
Regulamin!!!!!!!!