Surówka / Sałatka chrupiąca idealna do obiadu
Składniki:
- sałata lodowa (ok. 100g)
- cebula czerwona (ok. 50g)
- zielone oliwki (ok. 80g)
- ogórek zielony (ok. 220g)
- jogurt naturalny
- sos (fix) grecki (polecam Knorr)
- pomidorki koktajlowe [6 szt.] (ok 100g)
Przygotowanie:
Sałatę kroję na mniejsze części.
Pomidorki przekrajam na pół.
Ogórka kroję w zdłuż na pół,a potem na póltalarki.
Cebulę kroję na ćwierć talarki i rozdzielam piórka.
Wszystkie składniki wrzucam do miski i przed podaniem polwam sosem.
Sos próbowałam zrobić sama,ale kiepsko mi to szło i ostatecznie dałam ten z saszetki grecki,bo mi najbrdziej smakuje :D.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z rzodkiewek
Komentarze
Aleksaa,to jest ta surówka z przepisu Kotlet po Skandynawsku.
Jogurtu ma być 3 łyżki + 1 saszetka ulubionego dressingu.Ja uwielbiam grecki i taki też dałam
Mogłabym je jeść na okrągło zwłaszcza,że w DK są prawie za darmo
Uwielbiam tą sałatkę