Sałatka z paluszkami krabowymi i selerem naciowym
Składniki:
- paluszki krabowe [1 op.]
- kukurydza konserwowa [0.75 op.]
- seler naciowy [0.75 op.]
- papryka [1 szt.]
- szczypior [0.5 pęczka]
- majonez
- sól
- pieprz
- ryż [1 ] (biały, 1 saszetka)
Przygotowanie:
Gotujemy ryż na półtwardo, studzimy, wrzucamy do miski.
Rozmrażamy opakowanie paluszków krabowych, kroimy je w większą kostkę, dorzucamy go do miski.
Seler naciowy kroimy w mniejsze, podłużne paski.
Paprykę, szczypior kroimy w kosteczkę.
Wrzucamy odsączoną kukurydzę, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku.
Polecam sałatkę, jest pyszna. Smacznego ;-)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z kukurydzą
Komentarze
musze sprobowac!
anecia, w takim razie czekam na Twój przepis bo paluszki krabowe uwielbiam