Kasza w warzywach
autor: daget,
kategoria: dania z kaszy , dodano:
2010-06-14
Składniki:
- kasza gryczana [1 op.] (woreczek)
- por [1 szt.]
- marchew [1 szt.] (duża)
- pietruszka [1 szt.] (duża)
- oliwa z oliwek [2 łyżki]
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Kasze gryczana gotujemy według przepisu.
Białą część pora kroimy w półokregi , marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucamy do garnka na rozgrzaną oliwę. Podsmażamy ok 5 minut często mieszając, następnie podlewamy 1/4 szklanki wody i dusimy na małym ogniu .
Jak warzywa będą miękkie (ok 15-20 min) wsypujemy kasze, mieszamy, przyprawiamy i dusimy jeszcze chwilkę aby składniki się przegryzly.
Zajadamy gorące.
Zajadać gorące.
Polecany film:
Kasia Bem - happy jaglanka
Komentarze