Marchew glazurowana
autor: Smaczny,
kategoria: dania dla dzieci powyżej 1. roku , dodano:
2009-10-27
Składniki:
- marchew [70 dag]
- masło [1 łyżka]
- bulion [3 szklanki]
- sok z cytryny [2 łyżki]
- melisa [2 łyżki] (posiekanej)
- cukier puder [1 łyżka]
- sól (do smaku)
Przygotowanie:
Marchewki umyć, oskrobać, opłukać i pokroić w słupki. Włożyć do wrzącego bulionu z masłem i ugotować pod przykryciem. Odcedzić. Białko utrzeć z cukrem pudrem na gęstą masę, wkropić 2–3 łyżki soku z cytryny. W tej masie maczać marchewki, układać na półmisku i posypywać melisą. Podawać do cielęciny lub drobiu.
Polecany film:
Maryla Rodowicz - wywiad o dzieciach i mężczyznach
Komentarze
Wynik: jak na "zwykłą marchewkę" strasznie dużo pracy, ale efekt... warto!
A to takie pyszne małe marcheweczki