Sałatka z fetą i ogórkiem kiszonym
autor: HAMALIELKA,
kategoria: jarskie i wegetariańskie , dodano:
2010-06-14
Składniki:
- pomidorki koktajlowe [3 pęczki]
- ogórek kiszony [4 szt.]
- sałata lodowa [1 główka]
- ser feta [1 kostka]
- pieprz czarny
- sól - płaska łyżeczka
- papryka (przyprawa) (czerwona-słodka)
- sos majonezowy [4 łyżki]
- dressing do sałatek (french, przyprawa)
Przygotowanie:
Pokroić sałatę lodową, ser feta ( w małe kostki), pomidorki koktajlowe (na 4 części) i ogórek kiszony (małe kostki).
Wszystko wymieszać.
Następnie dodać przyprawy : delikatnie z solą, ze względu na ser feta, trochę pieprzu i słodkiej papryki do smaku.
Dodać french dressing (może być oliwa) - minimalnie.
Można również dodać sos majonezowy jeśli ktoś lubi, dla uzyskania bardziej spoistej konsystencji sałatki.
Podawać na talerzykach przystrojonych sałatą i z krakersami :)
Życzę smacznego.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z owocami morza
Komentarze
i jeszcze tak szybko sie ja robi!
juz jest w ulubionych
sałatka pyszna wypróbowałam i na prawdę polecam
Smaczna, zdrowa przegryzka. Szybka i na każdą okazję.
wtedy ma taki ciekawszy smak
i jest pysznie