Migdały w soli

autor: , kategoria: przekąski na zimno , dodano: 2009-11-16
  • Migdały w soli

Składniki:

  • migdały [20 dag] (w skórce)
  • masło [1 szklanka] (stopionego)
  • sól morska

Przygotowanie:

Migdały rozłożyć pojedynczą warstwą w piekarniku nagrzanym do 150°C. Mieszać, żeby się
równomiernemu zrumieniły. W małym rondelku rozpuścić masło, wrzucić migdały, wymieszać, osączyć na sitku. Wymieszać z solą. Podawać jako przekąskę.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 15 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: gruszki z serem pleśniowym

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 1
    Egzotyczna sałatka ze śledziem
  • Mniam: 1
    Piersi z kurczaka z kaparami w sosie pomidorowym, 2 porcje:
  • Mniam: 2
    TARTA Z KURKAMI
  • Mniam: 1
    Pierniczki Mikołajka