Fasolka szparagowa z chrupiacÄ… posypkÄ…
Składniki:
- fasolka szparagowa [1 kg]
- masło [1 szt.]
- bułka tarta [1 op.]
- sól [1 szczypta]
- woda [2 l]
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową umyć i poodcinać końce. Długie kawałki przekroić na połówki. Wrzucić na wrzącą wodę, posolić i gotować pod przykryciem do miękkości.
Na patelni roztopić masełko i dodać bułkę tartą (ilość dowolna wedle upodobań), mieszać by się nie przypaliła. Gdy się zarumieni zdjąć z ognia.
Ugotowaną fasolkę przełożyć na talerz posypać bułeczką.
Można podawać z jajkiem sadzonym jako już pełne danie obiadowe.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: czosnkowe krewetki w mleku kokosowym
Komentarze
szybki posiłek, a "najadający".
to jedno z dań na które czekam cały rok ( mrożona fasolka nie jest tak pyszna - choc dobra )
a z jajkiem sadzonym ( i różyczkami kalafiora też z przysmażona bułką tartę ) .... prostota i doskonałość!!!!!
dobrze że nie ma zdjęcia :P bo bym zaśliniła monitor
gwiazdki za:
- prostotę , doskonałość tego dania
- bardzo obrazowy i prosty opis
marissima wstaw wreszcie zdjecia bo wiekszosc z nas to jednak wzrokowcy