ryż z tuńczykiem
autor: MAGiALENA,
kategoria: dania z ryżu , dodano:
2010-06-17
Składniki:
- tuńczyk [1 op.]
- groszek konserwowy [0.5 op.]
- cebula [1 szt.]
- sos sojowy [1 łyżka]
- przyprawa warzywna (do smaku)
- curry (do smaku)
- ryż [200 g] (2 torebki)
- olej [1 łyżeczka] (do podsmażenia)
Przygotowanie:
ryż ugotować. na oleju zeszklić pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. następnie dodać tuńczyka. poddusić na małym ogniu. doprawić curry i warzywkiem. po chwili wlać sos sojowy i wymieszać. na koniec wrzucić groszek. dusić jeszcze kilka minut. ryż wyłożyć na talerz, na środku zrobić dziurkę, do której wyłożyć tuńczyka. podawać na gorąco.
Polecany film:
Smażony ryż z warzywami FB
Komentarze