Pomidory w śmietanie
Składniki:
- pomidory [4 szt.]
- śmietana [1 op.]
- sól
- pieprz
- majeranek
Przygotowanie:
Przepis jest szybki i prosty, a jedzonko moim zdaniem smaczne :). Nie wiedziałam do jakiej kategorii go dopasować, hm.
Pomidory myjemy (jeśli ktoś woli, to obieramy ze skórki) i kroimy w kosteczkę.
Wrzucamy do dużej miski, przyprawiamy solą i pieprzem wg uznania.
Ja dodałam jeszcze około 1 płaskiej łyżeczki majeranku (nigy wcześniej tak nie robiłaś, chciałam zobaczyć jaki to da smak).
Pomidory zostawiamy tak na jakiś czas w misce, by wypuściły sok i przeszły przyprawami.
Następnie dodajemy Kremowy Mix Danone (lub inną śmietanę 18%) i mieszamy.
GOTOWE! :D
Ja włożyłam do lodówki przed zjedzeniem, nie smakuje mi bowiem ciepła śmietana.
Takie jedzonko często przygotowuję na kolację.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pesto z zielonego groszku i migdałów
Komentarze
tez tak jem
co do śmietany nie podałaś jakie opakowanie - duże małe?
Wszystkie zgodne jak jeden mąż widzę, mój tata też mówił, że brakuje mu cebulki
Mój tato też lubi dodawać cukier i ocet, a ja jakoś zawsze zapominam
Będę pamiętała na następny raz!
Dziękuję
No i troszkę octu winnego.
U mnie pieprz ziołowy zamiast majeranku.
Wszystko inne to oczywiście moje fanaberie, ale cebula być musi, dlatego 4.