Składniki:
- pierś kurczaka [2 szt.]
- sos sojowy [3 łyżki]
- sok z cytryny [1 łyżka]
- czosnek [2 ząbki]
- imbir [0.5 łyżeczki]
- kolendra [1 łyżeczka]
- kurkuma [0.5 łyżeczki]
- miód [1 łyżeczka]
- chili (przyprawa) [1 szczypta]
- oliwa [1 łyżka]
Przygotowanie:
1. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry, rozbijamy delikatnie;
2. Łączymy wszystkie składniki marynaty, każdy plaster mięsa obtaczamy w marynacie, odstawiamy na noc do lodówki;
3. Plastry kurczaka zwijamy w ruloniki, spinamy wykałaczką i smażymy na oliwie (ja użyłam patelni grillowej).
Polecany film:
Robert Harna - smażony ryż z warzywami
Komentarze