Składniki:
- jajka [1 szt.]
- mleko [1 szklanka]
- woda [0.5 szklanki]
- proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]
- olej (do smażenia )
- ogórek zielony
- sałata lodowa (6 liści )
- rukola
- czosnek [1 ząbek]
- pomidorki koktajlowe [10 szt.]
- sól (do smaku)
- pieprz (do smaku)
- ser biały [1 op.] (serek wiejski)
- mąka [1 szklanka]
Przygotowanie:
Wymieszaj mleko, wodę i jajka, dodaj make. Zmiksuj lub utrzyj, dodaj szczyptę soli i proszek do pieczenia. Rozgrzej na patelni olej, polewaj ciasto by cieka warstwa pokryła patelnie. Smaż po obu stronach :)
Ogórek obierz i pokrój w cząstki, zmiksuj z serkiem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dopraw do smaku sala i pieprzem. Porwij listki rukoli i dodaj do ogórkowo -serowej masy. Na chłodnych naleśnikach połóż liście sałaty lodowej, na nich farsz i zawiń w rulony. Poprzecinaj na pól (niekoniecznie). Podawaj lekko schłodzone z pomidorkami.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: dyniowe pancakes
Komentarze
Dodaję do ulubionych, na przyszły letni sezon będzie jak znalazł.
rukola to nie problem ale coraz trudniej o rzodkiewke
zdjecia zachecaja do konsumpcji
p.s. a maka przeciez jest!!