Brytyjskie Przepisy : Yorkshire Puddings
autor: Ann1212,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2010-07-18
Składniki:
- jajka [1 szt.]
- sól [1 szczypta]
- mleko [10 łyżek]
- woda [10 łyżek]
- olej
- mąka pszenna [1 szklanka]
Przygotowanie:
Jajka ubić następne dodać do mąki mieszając łyzką.
Pomieszać wode z mlekiem dodać sól. Połowe dodac do otrzmanej masy, wymieszać rówiesz łyżką.
Dodać reszte mieszając mikserem.
Na dno foremek do muffinek ( metalowe !!!) wlać łyżke oleju.
Włożyć do piekarnika na 10 min. 220 stopni.
wyjąć i włożyć łyżke (w zalezności od wielkości foremek) ciasta ( olej powinien wypłynąc na wierzch )
Piec 15-20 min.
Podawac polane ciepłym sosem.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: tarta z brokułami, szynką i serem
Komentarze
tylko dlaczego metalowe foremki?
i po co aż łyżka oleju?
Czemu tyle oleju .. niewiem . Ale kiedy dałam mniej poprostu nie wyszły.
Polecam ten:
http://www.youtube.com/watch?v=atTa6PRzZ8M