Francuskie naleśniki z serem i boczniakami
Składniki:
- boczniaki [40 dag]
- olej rzepakowy [4 łyżki]
- słonecznik ziarna [3 łyżki]
- mleko [300 ml]
- jajka [3 ]
- mąka [20 dag]
- natka pietruszki [2 łyżki]
- sól
- pieprz
- ser [20 dag] (brie)
- pomidory [40 dag]
- śmietana kremówka [2 łyżki]
Przygotowanie:
Z mleka, jaj, mąki przegotować lekko słone ciasto naleśnikowe. Dodać pestki słonecznika i wymieszać.
Boczniaki umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki. Grzyby podsmażyć na gorącym oleju. Dodać śmietanę i pokrojone pomidory i smażyć ok 2-3 minutki. Dodać pietruszkę i doprawić do smaku.
Na reszcie oleju usmażyć naleśniki (8 sztuk) Na każdy nałożyć farsz, zawinąć i włożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzch naleśników ułożyć ser brie.
Naleśniki zapiekać przez 5-10 minut w rozgrzanym do 200 stopni C.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: pasta al alfredo
Komentarze