Sałata z rukoli z gruszkami, pestkami granatu i parmezanem
Składniki:
- rukola [50 g] (garść tak na oko)
- gruszki [1 szt.]
- granat [0.5 szt.]
- ser parmezan
- oliwa z oliwek [1 łyżka]
- ocet balsamiczny [1 łyżka]
- sok z cytryny [1 łyżka]
- pieprz czerwony
- sól
Przygotowanie:
1. Ułożyć rukole
2. Gruszki wydrążyć i pokroić w talarki cienkie, położyć na rukoli.
3. Posypać startym parmezanem
4. Posypać pestkami z polowy granatu.
Wymieszać oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sok z cytryny, pieprz kolorowy (ja miałam tylko czarny) i sól. Takim sosem polać sałatkę.
Przepis ściągnęłam od Pascala.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z wędzonym kurczakiem
Komentarze