Naleśniki z masą serowo-pieczarkową
autor: blanx,
kategoria: naleśniki , dodano:
2010-07-28
Składniki:
- mÄ…ka pszenna [2 szklanki]
- mleko [2 szklanki]
- woda mineralna [1 szklanka] (gazowana)
- jajka [2 szt.]
- sól
- pieczarki [500 dag]
- ser żółty [30 dag]
- pieprz czarny
- cebula biała [2 szt.] (małe)
- ser żółty [20 dag] (wędzony)
Przygotowanie:
Z mąki, mleka, wody i jajek przyrządzamy ciasto naleśnikowe, dodajemy szczyptę soli.
Smażymy cienkie naleśniki.
Kroimy pieczarki w talarki i drobno cebulę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Teraz najpyszniejsza część :) - do gorących pieczarek wrzucamy starty żółty ser+wędzony, powstaje pyszna masa serowo-pieczarkowa. Ser wędzony sprawia, że masa nie wydaje się mdła i fantastycznie pachnie. Nakładamy na naleśniki gorącą masę i zawijamy w koperty lub jak kto woli :)
Palce lizać :)
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: crepes Suzette
Komentarze