Składniki:
- majonez [2 łyżki] (polecam Winniary)
- oregano (ilość wg uznania- ja daję sporo)
- czosnek [4 ząbki] (średnie)
- keczup [2 łyżki] (lub koncentrat pomidorowy, ale z keczupem zdecydowanie lepsze)
- sól (wg uznania)
- pieprz (wg uznania)
Przygotowanie:
W miseczce mieszamy majonez z keczupem lub koncentratem pomidorowym.
* z koncentratem wychodzi trochę inny smak i trzeba doprawiać, a przy keczupie nie.
Do masy majonezowo-keczupowej dajemy wyciśnięty czosnek i oregano.Mieszamy całość.
Jak komuś wydaje się, że mdłe to doprawiamy solą i pieprzem.
Ja osobiście nie daję już nic, bo przyprawy z keczupu wystarczą mi w zupełności.
Takim sosikiem packamy sobie na pizze. Sos nadaje się też do dań z grilla i pieczonego mięsa.
Mój mąż smarował sobie nim też wędlinę na kanapkach.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: serowy dip do grilla
Komentarze