Racuchy z jabłkiem
Składniki:
- mąka ziemniaczana [3 łyżki]
- mąka kukurydziana [3 łyżki]
- jabłka [1 szt.]
- cukier waniliowy [1 szt.] (opakowania)
- proszek do pieczenia [1 szczypta]
- olej (do smażenia)
Przygotowanie:
Jabłko obrać i utrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej, zachowując cały sok. Dodać pozostałe składniki, starannie wymieszać. Na gorącym oleju smażyć rumiane racuszki.
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: zupa ziemniaczana
Komentarze
Wyglądają przepięknie.
Jadłam wiele razy, ale zwykle czuję ten proszek w nadmiarze. Dodaję do ulubionych.
Wypróbuję ten przepis, może się uda tym razem
nie miałam mąki kukurydzianej więc dodałam 6 łyżek zwykłej, ale, że bez żadnego mleka ani jajek? dodałam dwa jajka
starłam jajko i wsadziłam, no i dosypałam cukier cynamonowy, a że nie czuć było cukru tylko cynamon to wsypałam łyżkę zwykłego