Ziemniaki owijane boczkiem

autor: , kategoria: przekąski na ciepło , dodano: 2010-08-06
  • Ziemniaki owijane boczkiem

Składniki:

  • ziemniaki [20 szt.]
  • boczek [20 plastrów]
  • ser żółty [20 plastrów]

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie na pół miękko. Ostudzone ziemniaki kroimy na połówki.
Między połówki ziemniaka wkładamy plaster sera.
Następnie ciasno owijamy plasterkiem boczku i spinamy wykałaczką. Tak przygotowane ziemniaki układamy na blasze i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekamy przez ok 20 minut.
Świetne do dań z grilla.

    Śr. ocena: 0.00 / recenzji: 0 max:5, min:0
  • Poziom trudności:
  • Czas: 40 min
  • Kaloryczność:
  • Porcje: 10

Polecany film:

Kasia gotuje z Polki.pl: puree z dyni

Komentarze

  • Bądź pierwszy - dodaj recenzję.

Smakowite zdjęciawięcej »

  • Mniam: 32
    LINQUINE Z KREWETKAMI
  • Mniam: 22
    Kurczak curry z kapustką- dietetycznie
  • Mniam: 41
    Kurczak a'la KFC + Coleslaw
  • Mniam: 20
    Papryka faszerowana