Prosta zapiekanka z parówkami
autor: KolorowaPoduszka,
kategoria: przekąski na ciepło , dodano:
2010-08-08
Składniki:
- bagietka [1 szt.]
- pieczarki [4 szt.]
- parówki [3 szt.]
- papryka czerwona [1 szt.]
- cebula biała [1 szt.]
- ser żółty [20 dag]
- masło [1 łyżeczka]
Przygotowanie:
Rozgrzać patelnie na maśle, obrane pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczach i podsmażyć aż odparuje woda. Wysmarować nimi przecieta wzdłuż bagietke. Ułożyć kolejno: pokrojone parówki, pokrojoną w drobna kostke papryke i posypać startym żółtym serem, na wierzch położyć cienkie plasterki cebuli i zapiekac w rozgrzanym piekarniku do 180 st. około 5-10 min
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: sałatka z dyni
Komentarze