Pyszna i zdrowa zupa pomidorowa z indykiem
Składniki:
- pomidorki koktajlowe [10 szt.]
- oliwa z oliwek [1 łyżeczka]
- koncentrat pomidorowy [2 łyżeczki]
- piersi indyka [1 szt.]
- bazylia [1 łyżeczka]
- przyprawa warzywna (susz warzywny)
Przygotowanie:
Do garnka wlać szklankę wody przegotowanej.
Pomidorki cherry wrzucić do garnka.
Dodać oliwę z oliwek, koncentrat pomidorowy, bazylię, susz warzywny.
Gotować do momentu, w którym pomidorki się rozgotują.
Można dodać więcej wody, jeśli chcemy mieć więcej zupy :)
W czasie kiedy zupa się gotuje, przygotowujemy indyka.
Oczyszczamy mięso, doprawiamy ziołami i wrzucamy na teflon.
Następnie mięsko wrzucamy do zupy i mamy smaczną zupę, niskokaloryczną, zdrową i białkiem, potrzebnym na redukcji w kazdym posiłku :))
Polecany film:
Kasia gotuje z Polki.pl: dietetyczne spaghetti carbonara
Komentarze
pytanko tylko czy zamiast pomidorków koktailowych można użyc normalne pomidory?